На дворі випав сніг, а я лише забрала тюльпани. Висадити цибулини зараз чи тримати в погребі до весняного періоду?

Обов’язково  висаджуйте зараз. Якщо цибулини зберігати до весни, то вони стануть непридатними для подальшої висадки. Цибулини скоріше всього засохнуть, або ж загниють. Також потрібно пам’ятати, що фізіологічним сигналом для початку вкорінення цибулини є холод, в теплу весняну пору вкорінення не відбудеться.

Відгорніть сніг. Земля ще не встигла промерзнути на глибину посадки цибулин – а саме 10-15 см. Викопайте посадкові лунки на глибину від 10 до 15 і насипте дрібний пісок на дно. Акуратно покладіть цибулини тюльпанів загостреною стороною (точкою росту) догори і засипте землею. Після цього вкрийте місце посадки мульчею, сухою травою або ж просушеним торфом.

Крім того, ви можете висадити цибулини тюльпанів в пластикові кошики для цибулин, що дуже зручно, так як групу із декількох тюльпанів можна легко пересадити, також це захищає цибулини від гризунів. 

Ще одним варіантом висадки тюльпанів є висадка в контейнери або горщики по типу лазаньї. При цьому тюльпани ставляться на нижній рівень, гіацинти на середній, а крокуси на найвищий рівень горщика. Горщик 2 місяці витримують в холодному місці, час від часу поливаючи, а в кінці лютого ставлять в тепло і на сонце і очікують цвітіння.  тримати до цвітіння на балконі. 

Як висаджувати крокуси на початку календарної зими?

Ретельно оберіть місце висадки, бажано на галявинах під деревами, де є часткова напівтінь. Після цього очистіть місце від снігу і льодяної кірки.

В залежності від розміру цибулин оберіть глибину посадки і підготуйте лунки за допомогою посадкового конусу або ж регульованої цибулино саджалки. Якщо цибулини ботанічних крокусів – висаджуйте на глибину 8-10 см. Якщо цибулини великоквіткових крокусів – на глибину 10-12 см. Далі необхідно вирити лунки під розмір цибулин, насипати трішки піску та загорнути. Зручніше всього буде зробити за допомогою цибулиносаджалки. Глибина висадки – приблизно 10-12 см.

На дно лунок бажано насипати пісок. Після висадки утрамбуйте місце посадки і укрийте його сухим листям, білим агроволокном, або ж мішковиною. Навесні обов’язково зніміть укриття із сходом снігу.

Отримала цибулини нарцисів, але надворі все в снігу і холодно, що робити?

Радимо висадити цибулини вже зараз і не чекати весни. Земля ще не встигла промерзнути до глибини висадки цибулин нарцисів. Цибулини нарцисів в залежності від розміру і від групи висаджують на глибину від 10 до 15 см. Мініатюрні нарциси, немахрові нарциси із розміром цибулини до 10/12 см в окружності висаджують на глибину 10 см. А махрові нарциси висаджують на глибину 15 см.

В якості місця посадки обирають сонячне місце, захищене від вітрів. Ділянку очищують від снігу і роблять посадкові лунки посадковим конусом. Цибулини нарцисів очищують від верхнього змертвілого шару лусок і висаджують денцем вниз. Далі лунки засипають субстратом і притоптують. 

Також нарциси ви можете висадити в керамічний  горщик або прямокутні пластикові контейнери і тримати на балконі до весняного цвітіння, періодично проводячи зволоження.

Чи варто висаджувати цибулини саме на початку зими, коли вже достатньо холодно?

Низькі температури не є перешкодою для висадки цибулинних. Вони є досить витривалими, так як мають велику кількість поживних речовин, зокрема складних вуглеводів та рослинних олій, як допомагають без труднощів переносити холод.

Також, під час висадки саме в цей час збудники грибкових і бактеріальних хвороб рослин пригнічені температурою зовнішнього середовища. Також гризуни в цей час вже впали в сплячку і цибулини майже не будуть ними вражатись.

Крім того, є цибулини, які в своїх природніх ареалах можуть переносити і більш екстремальні температури без жодних проблем, наприклад, підсніжники, ботанічні тюльпани та хіонодокси.

Комментарии (0)

На данный момент комментариев нет

Новий коментар

Product added to wishlist
Продукт додано для порівняння
×