ВЕСНЯНІ РОБОТИ НА ДАЧІ В КВІТНІ

Роботи на дачі в квітні численні, важкі і об'ємні. Другий весняний місяць - час висадки розсади, перенесення рослин на вулицю з приміщень. Не так багато справ залишається в теплицях, лише підготовка розсади більш пізніх рослин. Зате на вулиці тепер буде чим зайнятися: потрібно приділити увагу клумбам з квітами, палісадникам, городу, плодовим деревам і кущам.

В першу чергу, піклуються про землю.

  • Сніг розподіляють рівномірним тонким шаром по всій поверхні землі, щоб він швидше розтанув. По периметру викопують стічні канави невеликих розмірів, щоб позбавити землю від зайвої вологи.

  • Після цього звільняють від укриттів зимувалі рослини, перевіряють їх стан.

  • У грунт вносять азотисті добрива, при необхідності - калій і фосфор.

  • Грунт розпушують і перекопують.

ЩО НЕОБХІДНО ЗРОБИТИ В ПЛОДОВОМУ САДУ

На деревах насамперед оглядають почки, і, поки вони не почали набухати:

  • обрізають сухі гілки, а також дефектні і з ознаками хвороб;

  • проводять санітарну і формуючу весняні обрізки;

  • оглядають дерева на наявність ран і прогризів, при необхідності знезаражують і обробляють садовим варом;

  • на початку місяця добре прищеплювати плодові дерева;

  • під кінець квітня висаджують молоді саджанці.

  • Одночасно з цими турботами дерева обкурюють і обприскують.

РОБОТИ З ЯГІДНИМИ НАСАДЖЕННЯМИ

Ягідні чагарники, так само як і плодовий сад, піддають огляду і обрізці. Обробляють рани, представників, що зимували, розкривають і проводять ті ж процедури. Починати краще всього з кущів смородини, жимолості і агрусу, після чого вже займатися плодовими і декоративними деревами, і іншими чагарниками.

Кущики суниці - найраннішньої ягоди - потрібно звільнити від сухого листя, а коріння, які визирають із землі - присипати. Після цього чагарники накривають плівкою за допомогою дугових опор - це сприяє більш ранньому дозріванню. При підготовці розсади, висаджувати її можна не раніше останнього тижня місяця.

У КВІТНІ РОБОТА ЧЕКАЄ НЕ ТІЛЬКИ В САДУ, А Й НА ГОРОДІ

На відміну від березня, тепер робота чекає і за межами теплиці. Висівають рослини як у відкритий грунт, так і на розсаду. Вже на другому тижні місяця можна засівати сонячні ділянки, які до цього часу вже трохи прогріті. Відповідні для раннього посіву культури: редис, ріпа, рання морква, шпинат, меліса, салат, крес-салат, петрушка, кріп, кінза. Щоб перші сходи з'явилися швидше, ділянки накривають плівкою або будь-яким нетканим матеріалом.

ЩО ПОТРІБНО ЗРОБИТИ ТИМ, У КОГО Є ТЕПЛИЦЯ

У теплиці теж робота кипить: вже можна сіяти для розсади насіння теплолюбивої зелені, гарбуза, кабачків, патисонів, огірків.

В середині квітня садять цибулинні культури, квіти, кучеряві бобові, а також готують картоплю. В останні дні місяця можна готувати теплиці для помідорів.

САДОВІ СПРАВИ В КВІТНИКАХ, ЯКІ КВІТИ ВИМАГАЮТЬ ОСОБЛИВОЇ УВАГИ

Облаштувати клумби - важливе завдання для кожного садівника, адже це запорука гарного квітучого саду на весь сезон. Тому в квітні по більшій мірі готують розсаду літніх рослин: петунію, астру, жоржини, чорнобривців, портулаку, ціній та інших.

Останній тиждень місяця підходить для посіву насіння в грунт: берізки, люпину, космеї, гіпсофіли. Щоб уберегти від поворотних заморозків і забезпечити високу схожість, місце посадки накривають плівкою.

Кінець квітня також відмінно підходить для висадки кущів деяких сортів троянд.

ЗАВДАННЯ, ЯКІ ПОТРІБНО ВИРІШИТИ З ГАЗОНОМ

Більш-менш стабільне тепло починається в кінці місяця. В цей час на газонах з'являється перша зелена трава. Щоб запобігти розростання бур'янів на газоні, рекомендують проводити першу стрижку, коли рівень трави досягне шести-семи сантиметрів.

У разі, якщо створення газону заплановане на цей рік, потрібно підготувати ділянку:

  • обрану місцевість поливають і накривають плівкою;

  • очікують проростання бур'янних культур;

  • землю залишають без плівки на добу і ретельно розпушують;

  • знову поливають і повторюють процедуру зі знищення бур'янів.

Такий підхід забезпечить швидке позбавлення від бур'янів на земельній ділянці, не вдаючись до глибокого перекопування.

Квітень - дуже активний і енерговитратний місяць. Щоб влітку і восени отримати максимальну віддачу, доведеться навесні попрацювати. Щоб зусилля не пропали даром, переконайтеся, що використовуєте якісні посадкові матеріали: насіння, саджанці, бульби і цибулини. Вивчіть місячний посівний календар і працюйте, згідно з ним.

Це послужить гарантом правильності ваших дій, не дозволить випустити з уваги важливі деталі, і нагородить багатим урожаєм.

Комментарии (0)

На данный момент комментариев нет

Новий коментар

Product added to wishlist
Продукт додано для порівняння
×