ОМОЛОДЖУЮЧІ ВЛАСТИВОСТІ ЖОВТИХ ТОМАТІВ

Скільки на прилавках різноманітних помідорів - жовті, помаранчеві, червоні, рожеві, зелені і навіть чорні. Кожен з них володіє унікальними властивостями, які необхідно враховувати при виборі.

Жовті помідори відомі своїм антивіковим впливом на організм людини. Добова норма продукту для дорослого - 200 грамів.

ОПИС І ХАРАКТЕРИСТИКИ ЖОВТИХ ТОМАТІВ

Жовтий томат - незвичний для багатьох сортів помідора, який відрізняється кольором, смаковими якостями і властивостями.

Особливості овоча:

● цінний для дієтології продукт - містить мінімум калорій, сприяє зниженню ваги;

● гіпоалергенний;

● низькі показники кислотності, в порівнянні з червоними томатами;

● велика частина сортів здатна довго зберігатися і добре переносити транспортування;

● містять антиоксиданти - речовини, які відновлюють клітини організму і уповільнюють процес їх старіння, а також перешкоджають розвитку ракових пухлин;

● джерело каротину;

● міоцін в складі продукту сприяє зміцненню стінок кровоносних судин.

Жовті помідори набагато корисніші звичних червоних або рожевих, а завдяки низькій кислотності, придатні до використання в дитячих і дієтичних стравах. Через потужні антиоксиданти томат активно використовують в косметології для створення омолоджуючих засобів для шкіри.

НАУКОВЕ ПІДТВЕРДЖЕННЯ ОМОЛОДЖУЮЧИХ ВЛАСТИВОСТЕЙ ЖОВТИХ ТОМАТІВ

Ще в лютому 2011 року експертами Міністерства сільського господарства Сполучених Штатів Америки і вченими з Каліфорнійського університету було проведено дослідження омолоджуючих властивостей жовтих томатів.

У ньому брали участь 42 людини: здорові чоловіки і жінки старшого покоління, у віці 46-76 років. Досліджувані були розділені на три групи, в раціон першої групи включали червоні помідори, другої - жовті, і третьої - помаранчеві. Щодня протягом місяця.

Найбільш яскравий результат показала друга група: у досліджуваних розглядалися дрібні зморшки, а кількість глибоких скоротилося на 40%. Ефект омолодження проявлявся тим краще, ніж старше був досліджуваний.

Обумовлено це наявністю лікопіну в складі помідор. З усіх видів томатів, найбільш високий вміст цього антиоксиданту - у жовтих.

Що таке каротиноїдний пігмент

Каротиноід - фермент, що міститься в рослинах. Саме він надає плодам помаранчевий колір. Високий вміст каротиноїдів відзначають в моркві, манго, абрикосах, томатах, кукурудзі, кавунах, персиках, апельсинах.

У жовтих помідорах міститься велика кількість тетра-цис-лікопіну - каротиноїда, потужного антиоксиданту. У комплексі з іншими особливостями овоча він найбільш ефективний як засіб захисту від передчасного старіння.

ПОПУЛЯРНІ СОРТИ ЖОВТИХ ТОМАТІВ

Селекціонерами виведено незліченну кількість сортів томата. Їх метою є насиченість продукту вітамінами і мінералами, висока врожайність і невибагливість у догляді. У спробах досягти мети, було створено безліч різноманітних сортів, серед яких тепер може заблукати і досвідчений городовод.

Сорти помідор, які найбільше користуються попитом:

1. Золоті куполи. Більше підходить для культивування під відкритим небом. Колір оранжево-жовтий, насичений. Вага одного плоду 200-400 грам. Необхідно підв'язувати.

2. Луч. Ранньостиглий овощ, плоди довгасті, циліндричної форми, соковито-жовтого кольору. Рекордсмен за вмістом каротину - перевищує його кількість в середньостатистичних червоних помідорах в п'ятикратному розмірі.

3. Жовтий гігант. Культивують в теплицях, середньостиглий, плодоносить тривалий період. Дає великі овочі, але його необхідно підв'язувати і пасинкувати.

4. Медовий спас. Підходить для вирощування як під плівкою, так і на відкритих ділянках. Цей сорт потрібно не тільки підв'язувати, а й формувати. Особливо витривалий до несприятливих кліматичних факторів.

5. Чудо світла. Універсальні в вирощуванні - підійдуть і для теплиць, і для відкритого грунту. Дуже стійкий і дає багатий урожай.

6. Бурштиновий кубок і Кенігсберг золотий досить невибагливі в догляді і дарують рясний урожай великих плодів.

Вибрати відповідний сорт можна в залежності від смакових уподобань, кліматичних умов і складу грунту. Навіть найневибагливіші сорти потребують ретельного догляду. Але воно того варте, адже вирощене на власній грядці, обдароване турботою і любов'ю, - набагато цінніше магазинного.

Жовті помідори - продукт, який обов'язково повинен бути включений в раціон кожної людини. Завдяки унікальному складу корисних речовин і елементів, жовтий томат надає антивікове вплив не тільки на шкіру, але і на весь організм.

Комментарии (0)

На данный момент комментариев нет

Новий коментар

Product added to wishlist
Продукт додано для порівняння
×